C&M het pretpakket

06 april 2017


Hi all!
Ik wil het graag even hebben over vakkenpakketten! En dan vooral over Cultuur & Maatschappij. Ik heb gemerkt dat er een bepaald beeld en bepaalde vooroordelen zijn over dit vakkenpakket en ik wil je graag vertellen dat C&M meer is dan een beetje talen leren :)

Pretpakket

Even kort: C&M betekend Cultuur & Maatschappij. Hierin staan Geschiedenis en talen centraal. Het is een beetje het 'sociale' profiel. Leuke vakken die je erbij kunt kiezen zijn bijvoorbeeld Tekenen en Maatschappijwetenschappen. Inderdaad, er zit geen Natuurkunde en Scheikunde in dus arts worden zit er niet in, maar er zijn zoveel andere leuke dingen!

De wereld ligt voor je open

Even een klein lijstje: communicatie, HBO Rechten, verpleegkunde, journalistiek, psychologie en zo nog veel meer! C&M is een profiel waar je veel mee kan, zoals je kan zien kun je alsnog de zorg in als je dat wilt! Ik hoor wel eens vaker dat mensen denken dat je met dit profiel niet heel veel kan. En het is waar dat je geen dierenarts of kinderarts kan worden met dit profiel, maar dat betekend niet dat je minder (leuke) opleidingen kan doen. Er zijn zo veel mogelijkheden! Er zijn echt toffe studies die je met dit profiel kan doen.

Makkelijk? Moeilijk?

Ja inderdaad. Natuurkunde en Scheikunde worden vaak als moeilijker ervaren, en ik denk dat dat ook wel zo is. Maar zodra een vak moeilijker is (over het algemeen) betekend niet dat een ander vak 'minder' is. En zo word C&M wel eens gezien. Je hebt geschiedenis en Duits? Dan is het wel veel makkelijker dan met Natuurkunde en Scheikunde! Maar hé, we weten allemaal dat er ook mensen zijn die er niet aan moeten denken om twee vreemde talen en geschiedenis in hun pakket te hebben, die vinden dat juist moeilijker dan Natuurkunde.

En zo valt alles op zijn plaats. De mensen die goed zijn in technische vakken, kiezen een technisch profiel en de mensen die dat niks vinden kiezen een maatschappijprofiel. En het een is niet meer of minder dan het andere, met beide profielen kan je veel opleidingen doen, en met beide profielen ligt er een wereld voor je open!

Liefs,

Angela 

3 opmerkingen

  1. Natuurkunde vind ik niet moeilijk, maar scheikunde inmiddels wel inderdaad!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kies inderdaad ook voor het pakket C&M en heb heel lang getwijfeld tussen Management&organisatie en Biologie. Uiteindelijk ben ik toch voor dat 2e gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Love it! As always! Wordt wss vetgezellig volgend jaar xx

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.