How to: Make an easy double exposure picture

27 februari 2017

Hi all!
Af en toe maak ik een Double Exposure foto, zoals hierboven. Ik vind dat heel tof om te doen! Deze die ik maak zijn nog vrij simpel, echt voor beginners. Daarom wil ik jullie graag laten zien hoe je een Double Exposure moet maken, op de simpele manier!

 

Stap 1: Picmonkey

Waar ik altijd mijn foto's mee edit voor dit soort dingen is Picmonkey. Een hele handige, gratis site waar je talloze mogelijkheden hebt! Dus als eerste is de site Picmonkey.com vereist.

 

Stap 2: Upload je foto

Dan upload je  een foto. Ik gebruik vrijwel altijd een portretfoto en ook vind ik een zwart wit foto het fijnst, omdat dat bij dit soort bewerkingen het handigst is. Er moet namelijk veel contrast in je foto zitten (diepe schaduwen en hele lichte delen) dat is voor een Double Exposure het mooist en vandaar dat ik dan ook meestal zwart wit foto's pak.

 

Stap 3: Effects ---> Draw

Om een Double Exposure foto te maken vind ik het fijn om met een witte achtergrond te werken. Om dat te krijgen ga je naar Effects en vervolgens naar Draw, en dan ga je je foto uitlijnen! Alles om het voorwerp heen maak je wit!

 

Stap 4: Overlays ---> Add your own

Zoek een leuk plaatje op! Voor Double Exposure foto's zijn wegen, bossen, bergen, zee├źn en dat soort 'landschappen' vaak het handigste en het mooist. Dat plaatje sla je uiteraard op.

 

Stap 5: Blend modes ---> Screen

Nadat je afbeelding hebt toegevoegd ga je naar de settings van je afbeelding. Daar zie je Blend Modes staan en daaronder 'Normal' Je klikt op die Normal en je krijgt een reeks mogelijkheden, daarvan klik je 'Screen' aan.

 

Stap 6: Pas het aan

Klik op 'Fade' als je het plaatje te aanwezig vind, speel met de grootte enz. Maak het zoals je wilt!

 

Stap 7: Effects ---> Dusk

Vind je de foto mooi? Laten zo! Vind je de achtergrond te wit en zou je willen dat een deel van de foto ook op de achtergrond doorschemert? Dan moet je naar Dusk gaan. Speel met de intensiteit van dit filter en sla je foto op!

 

Stap 8: Final touch

Nadat je hem hebt opgeslagen raad ik je aan (vooral als je stap 7 hebt gedaan) om er een zwart wit filter overheen te gooien. Door het 'Dusk' toe te voegen veranderd de kleur van je foto en meestal is dat niet zo mooi. Snijd je foto een beetje bij in het geval dat dat nodig is omdat op de plekken waar geen achtergrond zit, er kleurverschil kan optreden, dit moet je dus niet vergeten!

En dan heb je als het goed is een Double Exposure foto! Als het niet meteen lukt, pak dan gewoon een ander plaatje. Soms lijkt het maar niet te lukken met het plaatje van de bergen die je hebt gedownload, en blijkt de afbeelding met de zee juist heel mooi. Het is dus gewoon een kwestie van oefenen, proberen en nog eens oefenen en proberen, uiteindelijk krijg je vast een heel mooi resultaat!

Liefs

 


2 opmerkingen

  1. Ik ben er ook wel eens mee bezig geweest maar het lukt mij nooit zo goed als jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe leuk! Ik maak mijn double exposures ook altijd met pic monkey, echt een aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.