How i made my own kind of Tumblr pictures

23 februari 2017

Hi all!
De laatste tijd ben ik best wel bezig met het ontwikkelen van een eigen stijl qua fotografie. Wat wil ik? Wat vind ik mooi? Waar wil ik voor staan? En ook: hoe bereik je dat dan? Vandaag geef ik een aantal tips die mij enorm geholpen hebben, kijk maar naar het resultaat hierboven!

 

Pinterest is your best friend

Het allerbelangrijkste: wat voor soort foto's wil ik maken? Buitenfoto's, kleurrijke of juist zwart-wit foto's? Dit is echt heel belangrijk. Zoek op Pinterest allemaal foto's van jouw stijl, en pin ze op een 'Photography Inspiration'' bord, al mijn inspiratie komt daar vandaan!

Belichting is key

De belichting is heel belangrijk. Hiermee zeg ik niet dat je altijd witte, heldere foto's moet hebben. Maar dat de belichting bij elke foto ongeveer hetzelfde is, kan wel een groot verschil maken, het geeft de foto's namelijk een bepaalde sfeer, die ook heel bepalend is.

Filters

Met een soort filter kom je een heel eind. Eigenlijk gebruik ik altijd dezelfde, zo krijgen al mijn foto's dezelfde uitstraling. Ik heb er een gekozen die een beetje Tumblr/vintage sfeertje heeft, dit breng je echt over op je foto's! Mensen vinden je foto's interessant en mooi omdat er een bepaalde sfeer, of een bepaald gevoel omheen hangt. Dit is heel persoonlijk en daarom kan een filter ook echt bij je eigen stijl aansluiten.

Speel met het licht buiten

Het licht dat door het raam schijnt is echt je beste vriend. Maak hier gebruik van! Het licht van buiten maakte laatst een heel mooi patroon op de muur en ik heb zulke gave foto's gemaakt! Ze komen binnenkort op mijn Instagram, ze zijn namelijk echt anders, bijzonderder dan met gewoon licht.

Neem de tijd

Neem de tijd voor de belichting, scherpte, uitgangspositie, bewerking. Ik heb liever dat je veel tijd in één fantastische foto investeert, dan kort in allemaal matige foto's. Tijd nemen voor je foto's is echt heel belangrijk en geeft een veel mooier resultaat dan even snel een foto maken. Wacht ook met foto's maken als je weet dat je op dat moment niet veel tijd hebt, geloof me, het is het wachten waard!

Een vriendin

Én veel leuker, én veel handiger. De mooiste plaatjes die ik van mezelf heb geschoten? Die komen echt niet alleen maar van mij. Als een vriendin hebt (die fotografie een beetje leuk vind!!) dan kan je de tijd nemen om een goede foto te maken, zonder jezelf in allerlei bochten te wringen en in 10 seconden snel een positie aannemen omdat je anders te laat bent. Met een vriendin fotograferen is echt een aanrader!

Wees creatief

Fotografie=creativiteit. Je kan het zo eigen maken, en mooi, en leuk, en bijzonder! Fotografie is helemaal van jezelf. No rules. Wil jij alleen maar donkere foto's omdat je dat gaaf vind? Prima! Wil je graag foto's maken gericht op de natuur om je heen? Helemaal goed! Wil je gewoon alles om je heen fotograferen, maakt niet uit wanneer, waar en wat? Just do it! Dit levert de meest unieke beelden op. Fotografeer wat jij leuk vind. Zorg ervoor dat als je op het punt staat te gaan slapen, dat je je foto's nog één keertje wilt bekijken. Omdat ze van jou zijn en helemaal naar jou smaak, omdat je ze mooi vind. Dan heb je een goede, mooie foto. Seriously.

Welke tip is voor mij het belangrijkst?

Vooral de tijd nemen is heel belangrijk. Je denkt misschien van niet, maar trek er gerust wat meer uurtjes voor uit, zo heb je flink de tijd om dingen uit te proberen. Pinterest is ook een favoriete tip, heel veel foto's zijn gebaseerd op afbeeldingen die ik op Pinterest heb gevonden, geloof me, zonder mijn research had ik niet zulke mooie foto's gemaakt. Mijn creativiteit is hierdoor enorm gegroeid! En nu we het daarover hebben: de laatste tip moet je niet onderschatten. Je eigen creativiteit is zoveel waard! Je foto's krijgen echt dat beetje extra als je je eigen creativiteit erin legt!

Liefs

1 opmerking

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.