How to download and install fonts

17 januari 2017

Hi all!
Een van de leukste dingen die er zijn, honderden fonts (lettertypes) bekijken, gebruiken, installeren, combineren, zo leuk! Ik heb het laatst ontdekt en het leek mij leuk om hier een artikel van te maken. Ik laat jullie mijn favoriete lettertypes zien, ook hoe je ze kan downloaden, installeren en hoe je ze gebruiken kunt! Lees je mee?

Alle lettertypes die je hier kunt vinden komen van www.dafont.com een hele handige site met leuke en gratis lettertypes!

Lauren
Het eerste font heet Lauren en dat kan je hierboven zien, kijk hoe pretty! Heel mooi, past bij heel veel dingen en is vrijwel tijdloos, ik ben fan!

Hello Stockholm
Hello Stockholm is denk ik mijn favoriet, ik vind hem echt heel mooi! Echt een beetje klassiek, echt een mooi lettertype!

Arsenale White
Ook dit lettertype is heel mooi, iets rommeliger dan de twee hiervoor, en dat maakt hem leuk en wat speelser, i like it!

Shopping Script
Af en toe zelfs een beetje cryptisch, zo is dit lettertype, fantastisch! Meer hoef ik niet te zeggen, ik vind dit gewoon onwijs mooi.

Traveling Typewriter
Dit is een typisch typewriters lettertype en dat maakt hem zo leuk! Lekker old school.

A gentle touch
A gentle touch, dat omschrijft hem goed. Een bijna normaal lettertype, maar net iets meer charme, ik zeg zeker geen nee tegen dit minimalistische lettertype.

Rainforest
Rainforest is ietwat krullerig, maar niet te. Het is mooi, past denk ik niet bij elke foto, maar voor bepaalde afbeeldingen zal hij heel mooi zijn!

Sareeka
Sareeka is heeeeel schattig. Hartjes, krulletjes, het hoort er allemaal bij. Persoonlijk vind ik dit heel leuk, dit lettertype ga ik zeker gebruiken voor bijvoorbeeld een Valentijnsdag artikel!

Sadhira

En last but not least, Sadhira! Een heel mooi lettertype, chique, maar ergens ook weer niet. Ik houd hier van!

Hoe je fonts moet installeren

Maar hoe moet je fonts dan installeren? Zelf heb ik de site www.dafont.com gebruikt. Je zoekt het lettertype op dat je wilt en klikt op downloaden. Dan sla je het bestand op en 'pak je het bestand uit' (zoek het bestand op in je computer, ga er met je rectermuisknop op staan en klik op 'alles uitpakken' of 'unzip') Als je dat gedaan hebt klik je op het bestand en klik je bovenaan op 'installeren' en voortaan staat het lettertype in je computer! Ga maar eens naar Word (of een ander programma) en zoek de naam van het lettertype op en je zult zien dat je gedownloade font ertussen staat!

Welk lettertype van hierboven vind jij het mooist?

4 opmerkingen

  1. Dat zijn echt leuke fonts! Ik hou echt van die site, ik heb 'm ook gebruikt voor dat nieuwe logo van m'n blog :)

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.