Jezelf zijn

16 april 2016


Cliché, cliché, wat moet je nog met die tip? Wees jezelf! Soms weet ik niet wat ik er mee aan moet, ook al weet ik dat het belangrijk is, soms is het lastig om te weten wanneer je echt jezelf bent.

Je karakter word door verschillende dingen beïnvloed, die dingen bepalen voor een deel wie jij bent en hoe jij word. Je gaat je gedragen naar hoe je vrienden dat doen, dat gaat automatisch, je gaat met ze om, je hebt dezelfde humor, deelt misschien dezelfde hobby's en hebben dezelfde kledingsmaak. Maar misschien ga je ook wel dezelfde stop woordjes gebruiken, of misschien heb je het gevoel dat je hetzelfde moet zijn als je vrienden.

Weten wie je bent
Hoe moet je jezelf zijn? Daar bestaat geen stappenplan voor. Maar je moet wel weten wie je bent, hoe jij vanbinnen bent, wat je specialiteiten zijn en hoe je je jezelf het beste naar voren kan laten komen.

Maar wat als je nu niet weet hoe en wie je nou eigenlijk bent? Dat kan een lastige vraag zijn, wat vind je nu echt leuk? Wat vind je belangrijk in het leven en hoe sta je in het leven? Hoe stel je jezelf voor en wie wil je zijn? Wat hoort nou echt bij jou?
  
Uniek
Het zijn kleine dingen, lachen om een grapje dat je niet grappig vind, iets zeggen wat je niet wilt zeggen maar je weet dat je vrienden erom moeten lachen. Hetzelfde shirtje kopen als je vriendin. Op een zekere hoogte kan je voelen dat je moet voldoen aan de standaard van je vrienden (en die hoeft niet fout te zijn hoor) Maar het is belangrijk om je te kleden en te gedragen naar hoe jij wilt dat je bent, jij bent uniek, je mag jezelf laten zien, ook al is het lastig, en ook al weet je niet zo goed wie je bent.

Persoonlijke ervaringen
Soms heb ik wel eens het idee dat ik iets maar niet moet zeggen, omdat anderen dat misschien raar vinden (9 van de 10 keer vinden ze het niet raar, alleen denk ik dat zelf gewoon) of schaam ik me voor iets, terwijl dat gene me misschien wel uniek maakt, (soms vind ik het lastig om te zeggen dat lezen mijn hobby is, ik heb het idee dat dat snel als 'saai' word bestempeld) Het is lastig om in een groep met allemaal verschillende mensen en karakters, die van je eigen te behouden, zonder rekening te houden of iemand het wel oke vind wat je doet/zegt of niet.

Laat je niet beïnvloeden
Jij mag zelf bepalen hoe je je gedraagt, welke dingen je zegt en wat je wel en niet wilt doen, dat maakt jou uniek, doen waar jij je goed bij voelt, ongeacht of een ander het raar vind of niet. You go girl! 


2 opmerkingen

  1. Dat met dat lezen begrijp ik wel. Iedereen op school is altijd anti-lezen terwijl ik het heerlijk vind om even lekker te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.