Geloven dat God bestaat

23 april 2016


Hoe kan je geloven dat iets bestaat dat je nog nooit echt gezien hebt? Ik geloof dat God bestaat, zonder Hem ooit gezien te hebben. Eigenlijk best apart toch?

Ik kan niet zeggen dat ik God in levende lijve heb gezien. Ik kan niet zeggen dat ik Hem laatst nog op straat zag lopen. Ik weet niet eens hoe Hij er in het echt uitziet, natuurlijk zijn er wel afbeeldingen te vinden, maar of Hij er echt zo uit ziet? Ik kan je het antwoord niet geven.

Eigenlijk is het best lastig, in iets geloven, waarvan je niet weet hoe het eruit ziet. Je kent vast wel het spreekwoord: Eerst zien, dan geloven. Dat zal hierbij niet gaan, je moet echt geloven dat  Hij er is, zonder Hem ooit in het echt gezien te hebben.

Hierboven is een liedje van Britt Nicole, persoonlijk vind ik dit een heel mooi liedje. Er staat een zin in die heel goed aansluit bij dit artikel: I hear these people asking me, how do i know what i believe, well, i'm not the same me, that's all the proof i need. I felt love, i felt Your grace, You stole my heart that day.

Ik geloof dat God bestaat, omdat ik weet dat Hij van mij houdt, omdat ik me fijn voel als ik bid, en ik geloof, dat al de kleine en grote geluksmomentjes, en de mooie dingen in het leven, dat dat van Hem komt, en ik geloof dat Hij bij mij is, en ik merk het, het maakt mij blij en gelukkig, ik voel me fijn, en ik geloof ook, dat dat alleen maar kan, als Hij er echt voor mij is. En ik heb de Bijbel, ik geloof dat Hij voor mij gestorven is, en voor mij is opgestaan, (en vergeet niet, ook voor jou en de rest van de wereld!!)

Ik hoop dat jullie nu een beetje begrijpen waarom ik denk dat God in ieder geval wel bestaat, het voelt goed en het is gewoon een soort zeker gevoel, ik weet het gewoon ofzo. Natuurlijk kan jij hier anders over denken alleen dit is gewoon zodat je het misschien kan begrijpen waarom ik geloof :)

3 opmerkingen

  1. Supermooi artikel! Ik geloof zelf wel dat er iemand is, ik bid ook elke dag. Na een toets doe ik ook altijd een klein schietgebedje.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.