Doelen & persoonlijk geluk

14 april 2016


Wij mensen hebben in het leven onze goals, zijn op zoek naar de dingen die ons gelukkig maken en willen graag dingen van onze bucketlist afstrepen. Dat is heel normaal, wie vind het nou niet tof om je doel te behalen en dingen te doen waar hij/zij gelukkig van word? Ik ook, en vandaag vertel ik je meer over mijn doelen en persoonlijk geluk!

Dingen doen waar je gelukkig van word, nice! Alleen soms lijkt het wel een beetje over the top: Ik wil doen waar ik het gelukkigst van word, doe waar je gelukkig van wordt! Zoek geluk in kleine dingen, wat wil je later? Gelukkig zijn! Maar is gelukkig zijn dan zo belangrijk dat het je hoofd doel is? (wat ik vaak wel het idee krijg, het is iets heel belangrijks natuurlijk)

Ik wil ook graag gelukkig zijn, en natuurlijk ligt geluk bij iedereen weer anders, de een word gelukkig van reizen, en de ander kan door het dolle heen zijn van een chocolade reep. Alleen zijn wij in deze maatschappij soms niet teveel bezig met 'doelen en gelukkig worden/zijn?'

Ik denk (persoonlijk) dat gelukkig zijn geen doel moet zijn, want hoe weet je nou of je echt gelukkig bent? Een beter doel vind ik dan: positiever in het leven staan. Ieder mens heeft ups en downs, hoe gelukkig je ook bent.

Daarom vind ik geluk een moeilijk begrip, hoe belangrijk is dit voor mij? Leef ik om gelukkig te zijn (in welke vorm dan ook) of leef ik om de dingen te doen die voor mij echt belangrijk zijn? (en meestal krijg je daar een geluksgevoel van!) Hoe gelukkig wil ik ├╝berhaupt zijn? Of ben ik tevreden met hoe gelukkig ik nu ben?

Ik wil wel zeggen, dat naar gelukkig zijn, een mooi streven is, alleen ik betwijfel of wij mensen dat wel kunnen halen. Echt gelukkig? We leven toch niet in een perfecte wereld? En is dat wel goed? Echt gelukkig? Het is goed om te leren om met tegenslagen om te gaan, daar word je ook sterker van.

Ja, ik wil graag gelukkig zijn, en mijn doelen behalen, dat is belangrijk, daardoor ontwikkelen we onszelf ook! Alleen ik denk niet dat het hoofdzaak is om op zijn gelukkigst te zijn, tevreden zijn met hoe het nu gaat, is ook prima.

Wat betekent geluk voor jou?

1 opmerking

  1. Dit is echt een heel erg mooi artikel! Dit soort artikelen moet je vaker maken is echt super leuk!! Xx

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.