MAC lipstick finishes, wat houden ze eigenlijk in?

19 juli 2015


Lopend door de MAC counter, zwijmelend bij de lipsticks, zoek jij die mooie lipstick met de cremesheen finish, althans, je vriendin heeft je die aangeraden maar zelf weet je eigenlijk niet zo goed wat cremesheen eigenlijk inhoud.
 Ben je benieuwd geworden naar wat cremesheen inhoud? Lees dan snel verder en na afloop kan jij een goede keuze qua MAC lipstick maken!

Mac heeft verschillende finishes, van heel shiny tot retro matte en alles wat daar tussen in ligt, veel dus! Zover ik weet heeft MAC 8 verschillende finishes en vandaag laat ik je zien wat die allemaal zijn en wat ze eigenlijk inhouden!

1. Matte
De lipstick met deze finish bevat geen glans, geen shimmer, niks. Doordat de lipsticks een vrij droge formule hebben kunnen de lipsticks een beetje een uitdrogende werking hebben op je lippen, wat niet altijd heel comfortabel aan voelt maar deze lipsticks blijven  dan wel heel lang zitten en zijn heel goed gepigmenteerd.

2. Retro matte
Deze finish verschilt niet heel veel van de matte finish, hij is alleen nóg matter en nóg meer gepigmenteerd en kan dan dus ook nog een iets drogere uitwerking hebben, verder zijn er geen verschillen.

3. Satin
Een satijnen finish! Deze finish bevat wel wat glans maar is geen mega shiny lipstick, maar ook absoluut niet matte. De lipstick dekt goed en is voldoende gepigmenteerd, het voordeel van deze lipstick is dat hij dus niet uitdroogd maar wel gewoon prima op de lippen blijft zitten.

4. Amplified cream
De amplified cream finish houdt in dat het een romige lipstick is die voldoende pigmentatie heeft, ook gewoon goed blijft zitten alleen de textuur is dikker en romiger en droogt niet uit.

5. Cremesheen
Deze lipstick heeft iets minder dekking maar toch is 1 laagje is wel voldoende om je lippen een mooi kleurtje te geven. Deze lipstick heeft vaak geen glitter en is een lekker romige lipstick.

6. Lustre
Deze finish bevat veel glans en is niet fantastisch gepigmenteerd waardoor je gerust nog een laagje aan kan brengen, ook de houdbaarheid is niet extreem goed dus je moet hem door de dag heen wel even bijwerken. Een lipstick in deze finish zal je al snel een my lips but better lipstick kunnen noemen wat totaal niet verkeerd is!

7. Frost 
Frost lipsticks bevatten een glitter achtige glans en kunnen een beetje uitdrogend zijn, ze zijn iets minder dekkend dan lipsticks met een satin finish maar zijn niet slecht gepigmenteerd, je kan zeggen dat deze lipsticks een medium dekking hebben.

8. Glaze 
Deze finish is het minst dekkend, de lipsticks kunnen er in de huls heel fel uit zien maar kunnen achteraf dus heel anders uitpakken. De houdbaarheid is ook minder lang dan een satin lipstick of een matte lipstick.

Dit waren dan de finishes! Hopelijk heb je er iets aan gehad en kun je je keuze tussen lipsticks nu beter maken! X

bron foto

Een reactie posten

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.