5 leuke manieren om de bijbel te lezen

01 juli 2015


Bijbellezen....kan moeilijk zijn, of saai, je weet niet zo goed wat je wilt lezen, wat je met de tekst aan moet en denkt al gauw: laat maar, ik doe het morgen wel. Maar bijbel lezen kan ook gewoon hartstikke leuk zijn! Lees snel verder voor wat leuke ideetjes

1. Maak een collage.
Pak de bijbel er eens bij en ga op zoek naar mooie, inspirerende bijbelteksten. Print ze uit en maak er een mooie collage van! Of: kies één bepaalde bijbeltekst op en zoek daar mooie plaatjes bij, in deze manier kan je al je creativiteit kwijt en je leert de bijbel op een andere (leukere) manier kennen.

2. Schrijf een brief aan een persoon uit de bijbel.
Wat zou je graag tegen die persoon willen zeggen? Wat zou jij gedaan hebben in zijn/haar situatie? Schrijf het op alsof je het aan hem/haar schrijft, een hele leuke manier!

3. Tweet (in je gedachten) een berichtje dat diegene uit de bijbel zou hebben getweet na die gebeurtenis.
Op deze manier kan je je heel goed inleven in die persoon wat het ook helpt om het verhaal goed te begrijpen en de bijbel linken aan social media is heel leuk.

4. Speel samen met een vriend/vriendin een verhaal uit de bijbel uit.
Super leuk! Je leert de mensen uit de bijbel goed kennen en het lijkt net alsof jij hen bent! Ik snap dat dit eng is om te vragen aan je vriend/vriendin maar het is echt een leuke en actieve manier van de bijbel lezen!

5. Schrijf je eigen spreuk/psalm.
Haal inspirerende versen uit bijvoorbeeld Spreuken en Psalmen, voeg ze samen, maak er een mooi verhaal van en dan heb je je eigen unieke Psalm/Spreuk! Dan heb je altijd je allermooiste bijbelteksten in 1 en het is ook heel leuk om op terug te kijken! 

X
Angela

2 opmerkingen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.