Boekrecensie: een lied voor Jackson

02 juli 2015


Boeken vind ik heel erg leuk, ik heb al eerder een boekrecensie geschreven en vond dat heel leuk dus nu nog een!

Dit boek is echt een topper! Het gaat over Meghan Brights, op een dag wordt bij haar de diagnose gesteld dat ze een hersentumor heeft, ze wordt opgenomen in het ziekenhuis en vind het (uiteraard) helemaal niet leuk, ze ligt met allemaal zeurende, irritante kinderen op de afdeling wat ze helemaal niet leuk vind, maar dan ontmoet ze Jackson.
Ze valt als een blok voor hem maar dat wilt ze eigenlijk niet laten merken, ook weten ze beide dat ze ernstig ziek zijn en dat het geen zin heeft om een relatie aan te gaan. Gedurende het boek lees je steeds meer over deze ontluikende liefde, heel bijzonder boek, heel mooi, en een aangrijpend onderwerp. In het boek merk je ook goed dat ze allebei steeds zieker worden en dat ze soms niet echt meer hoop hebben maar door de vriendschap weten ze zich een beetje staande te houden.
Dit boek is geschreven door Celia Bryce, al vanaf jongs af aan wilde ze verpleegster worden maar ook schrijfster, de droom van verpleegster maakte ze waar, en schrijven doet ze haar hele leven al. Ze beschrijft heel gedetailleerd wat de personen allemaal meemaken en dat maakt het boek heel mooi maar ook aangrijpend.
Samen met Jackson maakt ze haar hele ziekteproces mee en daardoor bouwen ze een innige vriendschap op wat leid tot verliefdheid. Ze steunen elkaar in de moeilijke tijden, halen kattenkwaad uit in het ziekenhuis om de verplegers een beetje te dollen. Een grappig, spannend en romantisch boek.
Dit boek heb ik in no-time uitgelezen want wooh, wat is dit een mooi boek! Aangrijpend, wat ikzelf heel interessant vind en de romantiek die het afmaakt, daardoor is dit boek zeker een aanrader! Alles wordt in detail uitgelegd, een hele fijne gemakkelijk weglezende schrijfstijl heeft Celia! Maar houd je niet van zware boeken en lees je liever iets luchtigers? Dan zou ik je dit boek niet aanraden, want het is zeker een zwaar boek, de kanker die ze hebben komt er gedurende het boek er elke keer in voor, het boek is zeker aangrijpend  en ook een tranentrekker. Vind je zulke onderwerpen net als ik juist heel interessant? Dan zal dit het perfecte boek voor je zijn!
Ja, een absolute aanrader! Dit boek is de €16,99 helemaal waard en is te koop bij o.a. christelijke boekwinkels en ook op bol.com.

Heb jij dit boek gelezen? Ja? Wat vond jij ervan?

X
Angela 
 

2 opmerkingen

  1. Persoonlijk vond ik het boek zelf niet heel fantastisch. Alles ging snel en reacties waren nep. Zo ook de eerste dag dat ze elkaar ontmoetten, eerst heeft ze een hekel aan hem, om een of andere reden, en later die dag zijn ze opeens goede vrienden. Ik heb het boek niet helemaal uitgelezen, tot iets over de helft, omdat ik het niet de moeite vond om uit te lezen.
    Maar dat is mijn mening :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond je review trouwens wel heel leuk gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.