Shine your light!

21 juni 2015


Hi girll,
Je hoort het waarschijnlijk heel erg vaak; getuig van God, maak Hem bekend! Maar dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Jij zit gewoon op school doet je huiswerk, hoe moet je dan ooit getuigen van God?

In matteüs 5:16 krijgen gelovigen de opdracht om hun licht te laten schijnen zodat andere mensen door jou heen God kunnen zien. Wij moeten dat ook doen maar dat kan heel erg lastig zijn.
Getuigen kan heel moeilijk zijn maar misschien zien we het wel te moeilijk, als je aan getuigen denkt, hoef je niet gelijk te denken aan evangeliseren op straat, preken en zulk soort dingen want dat kan heel erg moeilijk zijn.

 Ik vind dat je jouw lichtje ook kan laten schijnen door een welgemeend compliment, een lief berichtje of kaartje aan iemand, of je zegt tegen je vriendin God houdt van jou! Probeer een gesprek aan te knopen met je vriendinnen over hoe zij in het geloof staan. In dat gesprek getuig jij al van God!

 Handelingen 1:8 zegt: Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de wereld. Laten we ons eerst eens focussen op het eerste gedeelte van de tekst; maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie ( wij dus) kracht ontvangen en van mij getuigen in ........... stop. eerst even dit. Getuigen is moeilijk, daarom mogen wij ook om kracht daarvoor vragen aan God. Hij wil je helpen! Je doet het niet alleen, je kan altijd naar Hem toe om te vragen om kracht, geloof me, het zal je helpen!
Daarna staat er; ....van mij getuigen in in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot de uiteinden van de wereld. Dat klinkt ver hé? Jeruzalem....Judea....maar je moet het zo zien: jouw vrienden, familie,kennissen enz, zijn jouw Jeruzalem, dan gaat God verder met je werken, je lichtje gaat schijnen in Judea, bij jouw op school. Zo moet je het zien! Getuig op jouw manier, waar je het wilt, en het belangrijkste; vraag God om hulp!
En wie weet, getuig jij over 10 jaar wel in aan de andere kant van de wereld over hoe geweldig God is!

Hoe laat jij je lichtje schijnen? Laat het me weten in de reacties! 

X
Angela  

2 opmerkingen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.