DIY kokos bodybutter

29 juni 2015


Heey,
Vandaag de eerste DIY voor jullie! I loveee DIY's dus vandaag één voor jullie!
I love bodybutters, ze zijn alleen vaak heel duur en dat houdt mij een beetje tegen om ze te kopen, daarom een budget versie voor jullie, en het zelf doen is ook heel leuk!
Wat je nodig hebt is vrij weinig, de bodybutter is ook 100% natuurlijk! Je hebt kokosvet nodig, kan je kopen bij bijv. De Tuinen, let op dat er bij de ingrediënten staat dat het 100% kokosvet is! Verder heb je een bakje nodig om het in te doen, een lepel, iets pm het mee in het bakje te krijgen, en een mixer! De mixer en het kokosvet is het belangrijkste!
Met je lepel schep je er wat kokosvet uit (dat bakje op de foto is 250 ml en ik heb het helemaal opgemaakt) en dat doe je in een kom, dan ga je het mixen!
Je mixt en mixt tot dat het helemaal een soort mousse is geworden en voila, je kokos bodybutter is klaar!Het duurt dan ook echt niet langer dan 10 minuutjes!

 
Hierboven smeer ik het uit op mijn hand! Het voelt super fijn aan en de structuur is ook echt geweldig, het doet me denken aan de witte chocolade mousse van Almhof, ooit gegeten? Zo niet, je mist wat<3

Hopelijk vonden jullie mijn DIY leuk! Na een dag is de bodybutter trouwens wat harder geworden en is het nog meer een butter in plaats van mousse. LET OP: de bodybutter is van kokosvet gemaakt dus het smelt als het met warme tempetemperaturen te maken krijgt, je moet het dus sowieso in de zomer gekoeld bewaren! Daarna moet je het wel opnieuw mixen want dan is het weer gewoon kokosvet.

 me even weten in de reacties of jij deze DIY hebt gemaakt.

Een reactie posten

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.