·Water· Collab met Eva #6

22 juli 2016


Hi allemaal!
In deze tijd van het jaar is het heel belangrijk om voldoende water te drinken, maar waarom eigenlijk? En hoeveel liter moet je dan drinken? Ik vertel jullie er in dit artikel alles over en ik heb ook nog een aantal leuke weetjes en fabels over water voor jullie! Kijk je mee?

Hoeveel Liter je per dag moet drinken
Aangeraden is 1,5 tot 2 Liter per dag. Best veel eigenlijk. Maar dit wordt aangeraden voor de gemiddelde. gezonde volwassene. Maar er is ook een formule voor! Namelijk 0,03 X jouw lichaamsgewicht = jouw dagelijkse hoeveelheid drinkwater. Bij mij is de uitkomst (afgerond) 1,3 Liter, ik zou dus eigenlijk 3x de fles van MyBottle moeten leeg drinken! Ik wist trouwens niet dat hier een formule voor was, echt heel leuk!

Waarom thee op warme dagen
Als je thee drinkt, dan wordt je lichaamstemperatuur tijdelijk hoger, en daar reageert je thermostaat op door die weer als het ware lager te zetten, je lichaam wordt dus koeler. Maar of dit echt helpt? Na 1 kopje thee merk je hier niks van. In theorie klopt dit dus, maar voor echt resultaat moet je dus zoveel achterover gooien dat je net zo goed lekker koud water kan drinken!

Wist je dat...
Het menselijk lichaam voor ongeveer 70% uit water bestaat?

Koffie, thee en frisdrank die cafeïne bevatten ervoor kunnen zorgen dat het water niet op alle benodigde plekken in het lichaam terecht komen?

Bijna driekwart van de aarde bedekt is met water?

Slechts 3% van het water zoet is? En tweederde daarvan is bevroren, slechts 1% van het water is dus drinkbaar. Daarvan bevindt de helft zich weer onder de grond.

Een mens ongeveer 1% van zijn lichaamsvocht verloren heeft, eer we ons dorstig gaan voelen?

Als je water drinkt, je dat het beste kunt verdelen over de hele dag? In plaats van in een keer?

Fabels over water
Oudere mensen moeten meer drinken

Al het water is hetzelfde

Het plastic in waterflesjes is ziekteverwekkend

Bruisend water is slecht voor je tanden

Kokoswater is beter dan kraanwater

Van bruisend water wordt je dik

Het maakt niet uit wat je drinkt, het gaat om de totale dagelijkse vochtinname

Tips nodig om aan de hoeveelheid water te komen? Eva heeft een artikel gemaakt over tips om meer water te drinken! Dus kijk ook zeker even op haar blog!

X
Angela  
 2 opmerkingen

  1. Wow 1,5 liter dat drink ik acht lang niet op een dag misschien eens op een hele warme dag als gisteren maar anders echt niet.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.