Namaak make-up bestellen (op bijvoorbeeld AliExpress)

04 juli 2016


Hi iedereen!
Misschien ken je ze wel, de dure Anastasia Glow kit, Kylie Jenner Lip Kit, Too Faced Sweet Peach palette en de Mary loumanizer highlighter, dure luxe producten. Maar er zijn ook namaak versies ervan! Vandaag vertel ik jullie mijn mening erover en nog veel meer!

Dupe vs Namaak
Eerlijk is eerlijk, ik ben een beetje tegen namaak, en voor de dupes. Deze twee verschillen niet zo veel van elkaar, maar een dupe is een product dat op het origineel lijkt, maar wel met een eigen vormgeving, verpakking, een ander merk, andere ingrediënten. En namaak is gewoon een replica, precies dezelfde verpakking, dezelfde ingrediënten (die staan op de verpakking, in werkelijkheid verschillen die natuurlijk wel) en daar ben ik weer niet zo'n voorstander van.

Een voorbeeld van Dupe en Namaak is bijvoorbeeld de Beautyblender en de Miracle Complexion Sponge van RealTechniques. Alle twee een spons, en die van RT is gebaseerd op de Beautyblender. Maar de RT spons heeft een andere verpakking, een eigen merk, een eigen kleur en vorm. Je kan duidelijk zien dat het van een ander bedrijf komt die zijn eigen draai aan het product heeft gegeven! Zoiets vind ik veel leuker dan een identieke namaak, dan investeer ik liever in het echte product.

Namaak
Ik snap wel dat mensen namaak producten kopen, ze lijken echt identiek, maar het scheelt je een heleboel geld. Alleen voor mijn idee is de glans er dan af, dat gevoel van luxe, en investeren in een product is er dan helemaal niet. Ook vind ik het zonde, het echte product is toch 10 keer mooier, ook al merk je daar qua kleur misschien niet alles van, de kwaliteit is waarschijnlijk bij het echte product wel beter, je betaald er niet voor niets voor. Ik vind het ook een beetje unfair tegenover de mensen die achter het echte product zitten, zij hebben ook hard gewerkt om zo'n mooi product op de markt te brengen, daar zit een heel team achter! Ik kan wel begrijpen dat het niet echt leuk is als mensen dan allemaal namaak versies kopen.

Maar aan de andere kant begrijp ik het ook. De kwaliteit hoeft nog niet eens zo slecht te zijn bij nepperds, en verschil? Dat ziet niemand. Ik sta er ook verbaasd van hoe goed mensen dingen kunnen namaken, je moet vaak de echte versie erbij houden om te zien wat het verschil nou eigenlijk is. Je zou dus zeker iemand voor de gek kunnen houden, zeggen dat je de echte Glow kit hebt maar het in werkelijkheid een namaak van 5 euro is kan niemand zien.

Wil je een stash met allemaal high-end producten, voor een laag prijsje? Dan is dit de ideale oplossing, maar ik denk persoonlijk dat het investeren in het echte product uiteindelijk meer voldoening geeft dan een euro neer leggen voor de neppe, dat gevoel van ik wil het originele product hebben blijft toch wel denk ik.

*Vindt jij namaak make-up bestellen op een webshop zoals AliExpress wel leuk? Blijf dat dan vooral doen! Dit is mijn mening, maar die kan natuurlijk verschillen van die van jou! 

Wat vindt jij van namaak make-up?

2 opmerkingen

  1. Soms vraag ik me wel eens af waarom mensen namaak make-up kopen.. Om ook "cool te zijn" ofzo, dat je zogenaamd iets duurs hebt? Niet dat je dan opeens leuker bent wanneer je dure make up hebt.. Al denken sommigen van wel, haha.

    Leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is toch veel leuker als je spaart voor een duur product? Als je er dan genoeg voor hebt gespaard, en het dan gaat kopen krijg je een geweldig gevoel! En ik denk dat dat niet zo is als je een namaakproduct koopt.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.