Story time #3: Indonesië!

13 mei 2016


Hi allemaal!
Vandaag vertel ik jullie alles over mijn reis naar Indonesië die ik alweer 6 jaar geleden maakte, kijk je mee?

Het was in de zomer van 2010, we gingen met het gezin en nog een groep andere mensen naar Indonesië voor 2 maanden op zendingsreis. Super spannend want ik was 8 en we moesten minstens 16 uur doorbrengen in de lucht, ik weet eigenlijk niet meer zo veel van de vlucht maar volgens mij ging het goed, in ieder geval, sindsdien wil ik weer vliegen dus volgens mij was het een fijne vlucht!

Wij komen na een hele, hele lange reis aan en gaan naar onze verblijf plaats. Ik weet lang niet alles meer maar ik doe mijn best om zo veel mogelijk herinneringen met jullie te delen!

Wat hebben we die reis zoal gedaan? We zijn naar kindertehuizen geweest, rijstvelden, sloppenwijken, en nog veeeel meer dingen. Ik vond het de meest gaafste reis die ik ooit gemaakt heb, de hoge temperaturen daar vond ik geweldig en de omgeving en de mensen stonden mij ook enorm aan.

We zijn op twee plekken geweest, Bali en Java en vervolgens weer naar Bali. Persoonlijk vond ik Bali leuker en ik voelde me daar helemaal thuis! De eerste week had ik heimwee naar huis, maar dat verdween gelukkig snel. Ook het eten vond ik heerlijk, ik houd van warm eten en wat eten ze daar 24/7? Yep, rijst, en als het niet rijst is, dan is het wel een andere warme maaltijd.

Ik heb een herinnering die ik heel speciaal vind en die me altijd is bijgebleven, dat is namelijk dat we ergens waren (ik weet niet meer waar) maar in ieder geval met allemaal kinderen, en toen kreeg ik een ketting van zo'n meisje met een hartje eraan terwijl ze die makkelijk voor zichzelf kon houden, dat meisje had namelijk bijna niets en toch gaf ze nog dat kettinkje aan mij, zo bijzonder! Maar ik wilde natuurlijk graag wat terug doen dus bood ik haar mijn armbandje aan, maar het bijzondere is, is dat die mensen dat helemaal niet aan willen nemen, ze willen jou wat geven, en daar hoeven ze helemaal niks voor terug te hebben, die glimlach op je gezicht doet al genoeg!

Het was natuurlijk ook wel heftig, ik bedoel, het is niet niks om die mensen in een sloppenwijk te zien leven, de mensen daar leven zo anders dan ons, en ondanks dat ze niks hebben zijn ze zo gastvrij en aardig!

Ook iets wat je heel veel op Bali tegenkomt zijn de offertjes, Bali heeft op iedere hoek van de straat van die offertjes staan, heel gek om te zien, het is namelijk zo anders dan in Nederland! Het is ook heel bizar, omdat ik mezelf daar helemaal niet in kan vinden en het ook helemaal niet gewend ben, zo'n groot cultuurverschil!

Ik wil absoluut terug! Dat is een ding wat zeker is en ik ga dat absoluut waar maken, ik heb die reis als zo bijzonder ervaren dat het een droom is om daar naar terug te gaan!

2 opmerkingen

  1. Wat lief van dat meisje. Maar het lijkt me ook wel heel moeilijk om zoiets aan te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.