Plezier hebben in het bloggen

10 mei 2016


Je ziet het nu overal: mwah, bloggen is niet meer zo mijn ding, YouTube daarentegen wel! Dus uploaden we YouTube vol en schrijven we eens in de 3 weken op onze blog. Er is echt een soort revolutie gaande volgens mij, YouTube is hot en de blog not. Nee hoor, zo erg is het niet maar daar gaat het wel een beetje naar toe, (voor mijn idee)

En dan ga ik bij mezelf ook twijfelen, loop ik achter? Omdat ik geen YouTube heb, en ik wel elke dag upload? Is het raar dat ik bloggen zó leuk vind dat ik geen tijd/behoefte heb aan een eigen YouTube kanaal? Allemaal vragen die door me heen gaan als ik weer een blogger tegenkom die voor 2 weken haar blog niet heeft ge-update. Of steken we elkaar alleen maar aan en maken we elkaar wijs dat je je op YouTube veel beter kan ontwikkelen dan op je blog? Misschien wel, misschien ook niet. In zekere zin wel, maar het blijft natuurlijk je eigen keus. Maar ik zou er nooit over nagedacht hebben als andere bloggers het niet deden. Maar het verbaast me hoe snel de blog ineens naar de achtergrond verdwijnt.

Ben ik de enige die het heerlijk vind om een artikel te lezen? In plaats van te kijken naar een video? Ik vind het heerlijk om mooie foto's te bekijken die bij het artikel horen, en iemand schrijfstijl en creativiteit te ontdekken door middel van tekst, in dat opzicht vind ik een artikel niet onder doen aan een video. Maar wat een voordeel is van een video is dat alles voor je gedaan word, je hoeft alleen maar te kijken naar iemand en alles speelt zich zo voor je af, en omdat lezen niet echt hip is, en vaak snel saai word voor mensen is een video voor velen vaak handiger.

Ook ik vind het super leuk om heel YouTube overhoop te halen en de leukste video's te bekijken van 100 verschillende YouTubers, alleen een nieuwe blog ontdekken vind ik ook zo leuk! En het is zo, op YouTube blijf je vaak veel langer hangen door alle suggestie video's van verschillende mensen, op YouTube heb je alle video's op een forum, met een blog is dat anders.

Vind jij ook niet dat het lijkt alsof ze tegen elkaar competeren, wie zou er winnen? Het blogwereldje of YouTube? Ik hoop dat de blog blijft bestaan, en weer iets meer naar de voorgrond zal treden, en dat YouTube ook blijft groeien, want video's kijken blijft tof!

Ik heb er over nagedacht, en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik gewoon elke dag wil blijven uploaden, ik vind het niet erg als ik moet denken van oh, ik moet nog wel een artikel schrijven, ik vind het leuk, en ik vind het tof als mijn blog vol met leuke artikelen gevuld is, ook al moet ik er even voor gaan zitten, als ik wil, heb ik zo een artikel in elkaar gezet, dat ik zelf leuk vind, van prima kwaliteit is en waar ik mijn (kleine) aantal lezers mee kan verblijden!

Denk jij dat sommige (grote) blogs een keer gaan stoppen omdat YouTube heel opkomend is?

2 opmerkingen

  1. Ja, ik merk het ook dat er steeds meer blogs "verloren" gaan. Heel erg jammer eigenlijk. Zelf lijkt me het ook wel leuk om youtuber te worden maar lijkt me het gewoon niks om overal met mijn hoofd zo op te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat merk ik ook heel sterk en dat terwijl ik blogs tegenwoordig veel leuker vind dan video's! Ik denk dat het toch een hype is en dat over enkele jaren het misschien andersom zal zijn of dat er nog iets anders heel sterk opkomt. Als ik toch moet kiezen, blijf ik gewoon bloggen, dat is nog steeds het allerleukste!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.