Waarom stille tijd geen verspilde tijd is

01 januari 2016


Wat nogal een struggle kan zijn bij tijd met God besteden is de vraag of het wel zin heeft. Je krijgt immers niet altijd 1 2 3 antwoord op al je vragen en je ziet niet altijd een gevolg van je gebed. Omdat stille tijd wel heel belangrijk is heb ik een aantal redenen op een rijtje gezet waarom stille tijd wel handig en fijn is.

Je verhaal doen
Als je bij iemand je verhaal kwijt kan dan is het wel bij God. Bij Hem is het veilig en in goede handen. En ookal denk je misschien dat Hij je wel hoort maar er niks mee doet, nee, je verhaal doen bij Hem heeft wel zin. Hij is geïnteresseerd in jou en is in staat jouw te helpen, ookal geloof/merk je dat zelf niet. En het lucht ook op, je verhaal doen bij iemand, ookal kan je God niet letterlijk zien, Hij is er en Hij hoort je altijd!

Even rustig worden
Je even terug trekken uit de dagelijkse drukte is ook niet verkeerd. Van stille tijd word je rustig en je kan lekker met God praten, bovendien is stille tijd ook best relaxt.

Hij hoort je en wilt je helpen
Als Hij je niet zou willen helpen met de dingen die je verteld zou Hij ook niet luisteren denk ik. En aangezien Hij altijd je verhaal wilt horen is Hij bereid je te helpen. Je moet het alleen wel doorhebben dat Hij je helpt. Denk maar aan school, misschien vind je engels heel moeilijk alleen is er geen bijles mogelijkheid meer dus moet je het er maar zo goed mogelijk van af brengen. Misschien komt er onverwacht een bijles iets vrij waardoor je toch van bijles kan profiteren. Vergeet dan niet te bedenken dat hier dan misschien een beetje van Gods werk in zit.

Investeren
Mensen worden er blij van als je tijd in ze investeert, ook God word er blij van als jij tijd voor Hem vrij maakt, investeren in mensen en dingen die dierbaar zijn, daar profiteer je van. Investeren in God kan dan ook absoluut geen kwaad en het maakt God heel gelukkig!

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.