boek vs film #1 The longest ride

30 december 2015


Boekverfilmingen zijn altijd leuk om te zien, maar soms verschilt de film (heel) erg van het boek, vandaag leg ik The longest ride de film, en het boek naast elkaar voor een vergelijking, kijk je mee?

In de film
Luke (Scott Eastwood) is een professioneel stier rijder en ontmoet Sophia (Britt Robertsen) bij een rodeo wedstrijd, ze worden verliefd en gaan een tijdje later voor het eerst op date. Als ze terug komen van die date dan zien ze langs de rand van de weg (in een hoekje verscholen) een brandende auto. Ira Levinson (Alan Alda) word gered uit de auto en vraagt aan Sophia om een doos uit de auto mee te nemen. In die doos zitten allemaal brieven aan Ruth, Ira's overleden vrouw. De twee liefdesverhalen vermengen zich door elkaar en Sophia gaat vaak naar Ira in het ziekenhuis en leest dan een brief voor die in de doos zit. (en dat zien wij dan alsof ze terug in de tijd gaan en dan spelen ze de brief dus na)

In het boek
In het boek loopt het best wel een beetje anders. Waar je in de film de brieven hebt, is dat in het boek heel anders. In het boek ligt Ira behoorlijk lang in de auto en ziet hij Ruth ineens voor zich en haalt hij allemaal herinneringen met haar op. Het hele brieven gebeuren is dus bij verzonnen in de film.

Conclusie
Het boek verschilt dus best wel van de film maar de verhaallijn blijft het zelfde. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de film omdat ik die toch net wat mooier vind dan het boek.

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.