Bidden, hoe doe je dat nu eigenlijk?

28 oktober 2015


Bidden is lastig, voor iedereen, iedereen heeft er wel eens moeite mee en de een meer dan de ander. Maar geloof me, iedereen kan bidden, iedereen! Er is (helaas) geen stap voor stap handleiding hoe je het bidden precies aanpakt, maar vandaag geef ik jullie een aantal tips!

1. Op een rustige plek.
Met allemaal rumoer om je heen gaat het bidden een stuk lastiger, je bent afgeleid, kan je gedachten er niet bijhouden en (stiekem ;)) wil je kijken naar de dingen die om je heen gebeuren. Neem gewoon even rustig de tijd om met Hem te praten en je zult zien dat alles een stuk gemakkelijker gaat!

 2. Doe het op jou (creatieve) manier.
Vind je het moeilijk om je gedachten erbij te houden? Schrijf het op! Typ het op je computer, schrijf gedichten met al je dingen die je aan God wil vertellen, er zijn zoveel manieren om God je dingen te vertellen! Probeer gerust ook wat anders uit! God ziet en hoort alles, wees maar niet bang dat het niet aankomt, jou gebed zal Hem echt niet ontglippen!

3. Kort maar krachtig.
Ben je bang dat je zo'n lang perfect gebed niet kan? Wees maar gerust, lang is echt niet de sleutel tot een (goed) gebed. Het is allemaal prima zolang jij maar verteld wat je dwars zit. Vind je het moeilijk om een lang gebed te doen? Doe gewoon lekker wat voor jou fijn is, het belangrijkste is, is dat jij met Hem praat!

Vind jij bidden moeilijk? Ik soms wel hoor.

Een reactie posten

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.