Back 2 school eerste schooldag

21 augustus 2015

De scholen gaan zo langzamerhand weer beginnen. Als je naar de brugklas gaat kan dat best spannend zijn, nieuwe kinderen, andere leraren, vreemde vakken en misschien ook wel ver fietsen. Vandaag geef ik jou tips voor de eerste schooldag. (natuurlijk kan je de tips ook prima gebruiken als je in hogere of lagere klassen zit)


Wees jezelf.
Lekker cliché maar dat maakt niet uit. Misschien is het wel de allerbelangrijkste tip voor een goede eerste indruk. Je houdt het toch niet lang vol om je anders voor te doen dan je werkelijk bent, jij bent jij en dat is helemaal oke. Ik heb ooit eens een quote gelezen waarin stond: wat jij niet mooi/leuk vind aan jezelf vinden anderen juist mooi/leuk aan jou. Wees je eigen mooie ik, dat is het allerbeste!

Trek iets aan waar jij je fijn in voelt.
Ik ga nu niet zeggen trek iets moois aan anders vinden mensen je stom, nee, trek iets aan waar jij je goed in voelt, trek je favoriete shirtje uit de kast of ga voor je mooie nieuwe jurk, maakt niet uit, zolang jij je er maar goed in voelt, dan kom je bij de anderen ook over als iemand die lekker op zijn gemak is, als jij iets draagt waar je je eigenlijk niet goed in voelt kan dat veel met je uitstraling doen, het maakt niet uit of je shirtje groen geel of roze met paarse stipjes is, als jij het maar leuk vind want dan straal je dat ook uit.

Het zelfde geld voor make-up.
Ik merk zelf, als ik ergens ben en ik draag bijvoorbeeld een winged eyeliner waar ik niet tevreden over ben voel ik me er onzeker over, maar als ik mijn favoriete blush draag en een lipstick waarvan ik zeker weet dat ie goed zit, voel ik me veel meer op mijn gemak, mijn tip is dus ook, draag je nooit eyeliner, ga niet de eerste schooldag voor eyeliner, groot kans dat je er niet helemaal tevreden mee bent, draag je wel eyeliner, prima! Zolang jij je er maar goed bij voelt!

Neem de tijd.
Neem de tijd om aan alles te wennen. Je hoeft echt niet gelijk iedereen te kennen, alle lokalen en leraren uit je hoofd te leren, nee, neem lekker de tijd om alles te verkennen,  je hoeft niet alles te weten om een goede indruk te maken, je kan ook over komen als iemand die alles rustig onderzoekt en niet overhaast alles wil goed doen, fouten maken mag!  

 Tot slot.
Je tas de avond van te voren inpakken is ook slim, als je wat kwijt bent kan je het zoeken en je kan alles op je gemakje in je tas proppen, in de ochtend kan je zo je tas mee pakken en op je fiets springen, zo kom je sowieso niet te laat op je allereerste schooldag!

Naar welke klas ga jij? 

X
Angela  

1 opmerking

  1. Wat een leuk artikel en heel erg handig ik ga nu naar de brugklas 1H en deze tips zijn super handig! Dank je wel!!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.