5 tips tegen faalangst

23 juni 2015


Hi,
Faalangst? Hoe kan je daar beter mee omgaan? Ik deel een aantal tips die je misschien kunnen helpen!

1. Praat erover met vriendinnen.
Praten is spannend en vooral over dit onderwerp kan het een hele opgave zijn. Toch raad ik je aan om dit te doen, het kan namelijk enorm opluchten. Vertel ze eerlijk jouw probleem en misschien kom je er zelfs wel achter dat je niet de enige bent! Misschien zeggen ze wel iets wat jouw enorm bemoedigd en jouw energie geeft om je angst te overwinnen!

2. Leer van je fouten.
Faalangst zet je scherp en kan je laten presteren dat is zeker niet slecht, alleen je kan ook de grens overschrijden. Probeer je zelf eens toe te laten staan om te falen, dit kan moeilijk zijn maar het is zeker belangrijk! Geen enkel mens is perfect, maar ieder mens is goed op zijn of haar eigen manier, God ziet jouw als een waardevol persoon en op de momenten dat jij jezelf vindt falen ziet God dat als een leermoment, probeer dat ook zo te zien!

3. Bedenk juist de dingen die je goed hebt gedaan.
Heb je voor jouw gevoel gefaald? Bedenk juist wat je goed hebt gedaan. Dat kan zorgen voor een positieve blik op de situatie en probeer je te realiseren dat er meer dingen goed zijn gegaan dan fout en dat je hebt geleerd van je fouten en hoe je het volgende keer beter kan doen, het maakt het positiever!

4. Ga je angsten aan.
Dat klinkt behoorlijk eng hoor ik je denken. Het is fijn om de situaties waar je bang voor bent te vermijden, maar als je op een gegeven moment vaker iets doet wat dus eigenlijk out of your comfort zone is, zul je merken dat het best aardig gaat of zelfs beter dan gedacht! Jij bent sterker dan je faalangst!!

5. Neem je faalangst onder de loep.
Als je je faalangst wilt aangaan is het belangrijk om ge weten waar die faalangst vandaan is gekomen en wat het voor invloed op je heeft. Bedenk eens een aantal vragen; waar komt het vandaan, in welke situaties heb ik er last van, wanneer is het begonnen. Probeer eens de antwoorden ervan te zoeken en wie weet geeft het je weer een andere kijk op je faalangst. 

X
Angela

Een reactie posten

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.