The silly value of a like

29 mei 2017


Hi all!
Een tijdje geleden maakte ik een artikel over mijn oude Instagram foto's (wat overigens heel goed ontvangen is, thanks!) Ik weet niet meer precies hoeveel likes ik toen per foto kreeg maar ik weet wel dat ik toen der tijd een goal had dat ik ooit 60 likes per foto wilde hebben.

Nu heb ik dat doel al ruimschoots overschreden maar ik merk dat die grens zich verlegt. Eerst wilde ik graag 60 likes per foto, toen ik dat haalde wilde ik 100 likes per foto. Maar dit zo ongezond. Het maakt je ongelukkig als je steeds moet opletten hoeveel likes een foto krijgt. Dat die grens zich verlegt is niet erg, maar het feit dat ik een goal had voor de hoeveelheid likes is echt niet goed. Je bent er dan onbewust best wel mee bezig en ik denk niet dat oké is.

Social Media is heel tof, alleen ik denk dat heel veel van ons zich er op z'n tijd ook best wel onzeker door kan voelen. Klasgenoten die het dubbele van jouw likes krijgen, een vriend(in) die door de 100 reacties heeft of je crush die wél 1k volgers heeft. Dit kan allemaal demotiverend werken, maar ik heb ontdekt dat als je eenmaal zoveel volgers/reacties/likes hebt dat je er echt niet gelukkiger van wordt. Waarom? Omdat die grens zich verlegt. Van 10 wil je 20 maken en van 20 weer 40. Het is nooit genoeg! Probeer daarom niet na te denken of je hoeveelheid likes wel genoeg is, want er zijn altijd mensen met meer likes, maar dat zegt niets over de mensen achter het Instagram account. Het blijven namelijk maar rondvliegende hartjes van mensen achter schermpjes, maar toch zijn die voor ons zo belangrijk, en eigenlijk weet ik niet waarom. Ga maar eens nadenken. Word ik beter van een like? Voel ik me gelukkiger met meer likes? Wat zeggen likes überhaupt over mij? En zo kom je erachter dat een like echt maar een like is, en dat er veel mooiere dingen in het leven zijn waar we ons op zouden moeten concentreren, ook al is dat soms lastig.

Liefs

Angela

3 opmerkingen

  1. Ik merk ook dat wanneer ik eens minder likes haal ik daar echt van baal terwijl dat dus echt nergens op slaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.