14 en in de 2e klas

27 maart 2016


Ik weet het nog goed, ik was 12 (die dag werd ik 13) en ik was op de Huis van Belle dag. Ik volgde daar zo'n workshop en ik hoorde het meisje naast me zeggen tegen iemand: nee hoor, het is helemaal niet zo heel leuk om 14 te zijn. Ik dacht bij mezelf, ik geloof er niks van. 14 is toch de perfecte leeftijd?

Ik weet niet waarom, maar ik stelde mij altijd voor dat als je 14 was en in de 2e klas zat, dat het dan perfect was ofzo. Geen bruggo meer, lekker tiener zijn, alle vrijheid en fijn op de middelbare.

Tuurlijk, ik heb het naar mijn zin op de middelbare, ik ben een af en toe een wat (heel erge) eigenwijze tiener en ik doe lekker mijn ding. Maar het is toch niet zo als dat ik het in gedachten had.

Als tiener heb je zo je onzekerheden, je twijfelt aan dingen, ik zie soms best wel op tegen een (wiskunde) toets (licht perfectionisme ;)) en word soms gewoon moe van mezelf en al mijn gedachten en gevoelens. Je gaat nadenken over wat andere mensen van je vinden, of je wel goede cijfers haalt (ik denk daar in ieder geval aan) en wil het heel graag goed doen, je wilt je leuk voor doen en ik ben soms wel eens te druk bezig met zulk soort dingen.

Dus zo ben ik erachter gekomen dat 14 helemaal geen perfecte leeftijd is. En dat in de 2e klas zitten niet specialer is dan in de 1e klas. En soms pieker ik gewoon veel te veel en dan moet ik tegen mezelf zeggen: Angela, je bent 14 en zit in de 2e klas, geniet ervan! 

 


2 opmerkingen

Latest Instagrams

© Inspiregirll. Design by Fearne.